maanantai 4. helmikuuta 2013

Väkivaltaisesta sanan- ja kokoontumisvapauden vastustamisesta - OSA2

Mitä oikeistolla on sanottavana:



Päivi Räsänen (kd.): "puukotustapauksen ja hyökkäjien taustat selvitetään perusteellisesti"

Toivotaan, että näin tapahtuu, ja että tekijä ei jää hämärän peittoon, kuten äärivasemmistolaisten suorittamien tuhopolttojen selvittäminen on jäänyt.

"Räsäsen mukaan ääriliikkeiden toiminta on Suojelupoliisin tehokkaassa tarkkailussa."

Tämä on muuten totta. Erityistarkkailussa ovat jopa muslimijärjestöt vaikka toki on poliittisesti epäkorrektia mainita heitä tai äärivasemmistoa "äärioikeistosta" puhuttaessa. Suojeluspoliisi tekee oikeasti tehtäviään eikä heitä sido poliittinen korrektius yhtä tiukasti kuin mm. poliitikkoja. Suojeluspoliisi, kun saa (ja joutuu) toimimaan suurelta osin salassa yhteiskunnalta, joka mielellään käyttäisikin "rasismi"-leimaisinta, jos näin ei olisi.



Jyrki Katainen (kok.): "nollatoleranssia sananvapautta ja kokoontumisvapautta vastaan tehtyjä rikoksia kohtaan"

HYVÄ KATAINEN! Juuri näin. Seuraavaksi oletan sinun tekevän lakiesityksen seuraavien rikosnimikkeiden poistamiseksi Rikoslaista:
"Kansanryhmää vastaan kiihottaminen" sekä "Uskonrauhan rikkominen".

(Koska postmoderniin keskustelukulttuuriin kuuluu täydellinen ymmärtämättömyys satiirille, tarkennan, että en todellakaan odota Kataisen esittävän näitä parannuksia sananvapauteen.)

"Meillä kaikilla, asemasta ja roolista riippumatta, on yhteinen vastuu siitä, että vihanlietsontaan puututaan ajoissa ja riittävän jämäkästii – myös internetin keskustelupalstoilla. Keinotekoisen vastakkainasettelun lietsonta, vihapuheet ja suoranainen rasismi on tuomittava ja torjuttava."

...koska tämähän on omiaan parantamaan sananvapautta... juu. Sensuuri, sananvapausoikeudenkäynnit, yms. eivät myöskään itsessään ole vastakkainasettelua sallitun ja kielletyn mielipiteen välille.

Tärkeää on myös liittää Kokoomuksen vaalislogan, "vastakkainasettelu", tähänkin yhteyteen. Kohta varmaan kiljutaan "rasismia" jopa "eurotrollaajille".



Alexander Stubb (kok.): "Voisiko joku kertoa mikä on Euroopan äärioikeiston ja -vasemmiston ero nykyään? En oikeasti tiedä. Kertokaa please." (sanatarkka Facebook-sitaatti)

Oliko tämä ensimmäinen tervejärkinen isokenkäisen kommentti asiaan? Ja siis en tarkoita tätä edes satiirina. Mitä ihmettä, Stubb? Sinä? Kaikista ihmisistä juuri sinä sanot jotakin järkevää?

Järkytystä lieventää se, että kommentti liittyy Eurooppaan yleensä. Euroopassa kun tilanne on useammin tällainen: YLEn uutinen Tanskan ääriliiketappeluista
...eli 200 uusnatsia vastaan noin 5000 "antifasistia". Ja tyypillisesti, kun uusnatsit ovat saaneet turpaansa, vasemmistoanarkistit pääsevät antamaan turpaan poliisille ja tienvarsien näyteikkunoille ja kaikelle muulle pahalle kapitalismille.


__________

Mitäs sanottavaa on "rasisteilla" itsellänsä:


Juho Eerola (ps.): "kirjoitti Facebookissa, että häntä pidettäisiin ”kusipäänä”, jos hän kirjoittaisi ”vaikkapa islamia, Suomen somalivähemmistöä, homoja, kasvissyöjiä, sotaveraaneja, hevidiggareita tms. porukkaa käsittelevän (ko. porukan näkemysten mukaan ehkä asenteellisenkin?) kirjan ja sitten olisi vielä niinkin raukka, että ei edes päästäisi tuota kritisoimaansa jengiä sitä kritiikkiä kuuntelemaan"

Varmasti pidettäisiin kusipäänä, ainakin jos kirjan sisältö on mitä persulta sopisi odottaa. Tuen toki jokaisen oikeutta olla väkivallattomasti kusipää. Tiedän, että olen tämän asian suhteen vähemmistössä, ja että kukaan eduskuntapuolue (persut mukaanlukien) eivät ja'a ajatusta väärien mielipiteiden esittämisen hyväksyttävyydestä - he ainoastaan käyvän kädenvääntöä mitkä asiat tulisi kieltää.

"hyökkäys saattoi olla kirjan kirjoittajien järjestämä mainostemppu"

Tämä oli sitä false flag -salaliittoteoriaa. Vaikka se olisi teoreettisesti mahdollista, siis hyvin teoreettisesti, en suosittelisi esittelemään tämmöistä teoriaa ennen kuin käsissä on mitään muuta kuin pelkkä toteen näyttämätön hypoteesi. Vaikka koko puukotustapauksessa äärivasemmisto esiintyy poliittisena imagovoittajana, koska sai (kerrankin) olla uhrina eikä ainoastaan polttamassa poliisiautoja Molotovin cocktaileilla, se ei tarkoita, etteikö universumissa olisi olemassa voimia, jotka kilpailevat vasemmistoanarkismin kanssa titlistä universumin tyhmimpinä poliittisena ideologiana ja etteikö heidän tyhmyytensä saisi heitä tahattomasti pelaamaan peliä vastustajansa hyväksi. Uusnatsit ovat tämmöinen ryhmittymä.

Jos käytämme Occamin partaveistä, emme pyri selvittämään asiaa mahdollisimman monimutkaisesti, vaan tyydymme yksinkertaisimpaan eli hyväksymme sen faktan, että uusnatsit nyt vaan ovat idiootteja.



Olli Immonen (ps.): "on syytä välttää niin äärioikeiston kuin äärivasemmiston tilaisuuksia"

Yhdyn ehdotukseen. Paitsi, että tilaisuuksiin osallistumiseen liittyy väkivallan uhka, joutuisi muutoinkin olemaan idioottien ympäröimänä vaikkei mitään tapahtuisikaan. Itse asiassa väkivallan uhkaa en suosittele pakenemaan, koska silloin antaa periksi terroristille, mutta idioottien ympäröimäksi joutumista kyllä välttäisin joka tapauksessa.

__________

Vasemmiston reaktio persuille:


Li Anderson (vl., Immoselle): "kuinka Immonen saattoi puhua näin yleisestä, kirjastossa järjestetystä tilaisuudesta, jossa puhuttiin kirjasta" (Immosesta)

Entäs, jos kyse olisi uusnatseista ja esim. Mein Kampfin uudesta suomenkielisestä käännöksestä (mahdollisesti uusnatsien itse kääntämänä)? Väittääkö, ettei hän itse olisi tunkemassa vaikka väkisin tilaisuuteen kertomaan kuinka väärin koko kirjan julkaisu on? Todennäköisesti hän käyttäisi "kyseessä on KIRJASTO, hänet on pakko päästää sisään" -argumenttia, jottei hänen tunkeutumista kirjanjulkistustilaisuuteen saisi estää. Mutta niin se vaan on vasemmistolaisen maailma niin relativistinen, että asiat kuten sananvapaus, kokoontumisenvapaus ja jopa väkivalta, ovat aina suorittaja- ja uhrisidonnaisia, eivätkä määrity itse teon kautta.



Paavo Arhinmäki (vl., Immoselle): ”On vastuutonta, että kansanedustaja kehottaa olemaan menemättä avoimiin tilaisuuksiin, kuten tämä kirjastossa järjestetty yleisötilaisuus"

Nytkö se olikin kaikille avoin tilaisuus vaikka uusnatsien paikalle tulo estettiin? Niin ikään estäjänä toimi ihminen, jolla ei ollut järjestysvalvojan virallista asemaa vaikka alkuperäisissä uutisoinneissa niin annettiin olettaa. Voisi siis näinollen sanoa, että vaikka puukotus on tuomittavaa väkivaltaa, kahakan aiheutti vasemmistolainen, joka esti toista ihmistä pääsemästä sisään kirjaston lukusaliin, julkiseen tilaan, jossa oli menossa yleisölle avoin tilaisuus.

Siis joko tilaisuus oli yksityinen (kirjastotalon luvalla), tai se oli avoin, jolloin jollakin ei-järjestyksenvalvojalla ei ole mitään oikeutta käydä käsiksi edes uusnatsiin. Eli kaiken rehellisyyden vuoksi, et voi syödä kakkua ja säästää sitä yhtä aikaa.

Mediassa on myös paljon kauhisteltu väkivallan suunnitelmallisuutta, koska uusnatsit olivat aseistautuneita. Mitä ei ehkä ymmärretä on, että uusnatsikulttuuriin kuuluu, että aseita kannetaan aina mukana vaikka ei olisi aikeita niitä käyttää. Niinikään, mikä jää vasemmistolta kommentoimatta, nämä "järjestyksenvalvojat", jotka eivät olleet virallisia järjestyksenvalvoja, olivat myös aseistautuneita asein, joita ei olisi saanut kantaa julkisella paikalla!

OSA3 (myöhemmin)

perjantai 1. helmikuuta 2013

Väkivaltaisesta sanan- ja kokoontumisvapauden vastustamisesta

30. tammikuuta "Äärioikeisto Suomessa" -kirjan esittelytilaisuudessa tapahtui välikohtaus, joka on sittemmin herättänyt paljon keskustelua. Puukottaja on joku uusnatsi, siitä tuskin on vakavastiotettavaa epäilystä. False flag -tempauksen (eli "vasemmisto lavasti sen") todennäköisyys on uskottavuudeltaan suunnilleen samaa tasoa kuin "Jew did 9/11". Toki kaikkea mitä Hommassa kirjoitetaan ei kannata olettaa olevan maahanmuuttokriittisten omaa kirjoittelua vaan on syytä olettaa monen vasemmistolaisen kirjoittavan foorumilla ainoastaan esittämässä naurettavia väitteitä, jota edes toiset maahanmuuttokriitikot eivät ota vakavissaan. Jätän siis salaliittoteorian käsittelemättä.

Kirjaston salin ovella tapahtunut puukotus on yksikäsitteisesti tuomittavissa pyrkimyksenä estää sananvapauden toteutuminen Suomessa. Minä en hae puukotukselle oikeutusta edes sillä, että julkaistava kirja saattaisi mahdollisesti sisältää liioittelua, vääristelyä tai valehtelua. Me tiedämme mm. Dan Koivulaakson valehdelleen ns. "äärioikeiston" tekemisistä aiemmin(kin), mutta olisi parempi, että hän saisi julkaista sepustuksensa rauhassa, vaikka ne eivät faktuaalisia olisikaan. En kaipaa väärien mielipiteiden sensuuria, koska se estää ihmisiä tutkimasta asioita ja arvioimasta mikä on totuutta. Osa poliitikoista on puukotuksen tuominnutkin sinä mitä se on: sananvapauden vastaista toimintaa. Kuitenkin, jopa sama henkilö on voinut perään ehdottaa valtiojohtoista sananvapauden kaventamista entistä tiukemmalla puuttumisella "vihakirjoituksiin" - ja tämähän on vahvasti ristiriidassa aiemman kanssa, koska eihän se sananvapauden estäminen (tai muukaan väkivalta) sillä hyvity, että sen suorittaa sinihaalarinen jonkun pilottitakkisen sijasta. Lopputulos on sama: keskustelukulttuuri näivettyy, ihmiset katkeroituvat ja kokevat, että puhuminen ei ole keino vaikuttaa, ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen on tehtävä esimerkiksi juuri puukon kanssa, kuten tämä "järjenkäytön supersankari" ajatteli parhaaksi toimia.

Käsittelen lyhyesti eräitä julkisuuden henkilöiden ilmoittamia kannanottoja. Kopioin sitaatit ja epä-sitaatit (eli ei-sanatarkat asiasisällöt) laiskuuttani Wikipediasta (useat sitaatit viime viikolta).

(Huom!: en käytä lainausmerkkejä "äärioikeiston" ympärillä kieltääkseni uusnatsismia tai vähätelläkseni sitä, vaan siitä syystä, että se ei ole ylipäätään mitään oikeistoa. Se on ääri[jotakinmuuta], sillä en ole kuullut uusnatsien promotoivan vapaata markkinataloutta... ikinä. Siihen on syynsä: kansallissosialismi.)

__________

Vasemmistolaisia mielipiteitä:


Dan Koivulaakso (vl.): "välikohtauksen ei voi antaa vaikuttaa, koska silloin alistuisi terrorille"

...mutta miksi minusta tuntuu, että todellisuudessa Koivulaakso tahtoo, että asiaan reagoitaisiin jotenkin, esimerkiksi rajoittamalla sananvapautta? Koivulaakson kirjan tarkoitus on kuitenkin rikkoa väitettyä "tabua" siitä, että "äärioikeistosta" ei muka puhuta tarpeeksi.



Paavo Arhinmäki (vl.): "äärioikeiston väkivalta pitää viimein ottaa vakavasti"

...mutta äärivasemmiston väkivaltaako ei pidä?

"äärioikeiston silmätikuksi on joutunut etenkin vasemmisto, joka on toiminut rasismin ja maahanmuuttovastaisuuden vastavoimana."

...paitsi, että "äärioikeisto" on kyllä asettunut ensisijaisesti maahanmuuttajia vastaan. Antifa puolestaan on perustettu pelkästään olemaan "äärioikeistoa" vastaan. On turha syyttää "äärioikeistoa" siitä, että he olisivat itsetarkoituksellisesti vasemmistoa vastaan. "Äärioikeistolaisuus" on itse vasemmistokeskustalainen ideologia, joten on mahdotonta yleistää heidän olevan koko vasemmistoa vastaan vaan.

"Arhinmäen arvostelun mukaan sisäministeri Päivi Räsänen ei ole esimerkiksi Pride-iskun yhteydessä Räsänen puolustanut riittävän voimakkaasti sitä, että suomalaisten viranomaisten tehtävä on turvata kaikkien ihmisten ilmaisuvapaus."

...enkä minä ole huomannut Arhinmäen puolustavan Halla-ahon ilmaisuvapautta millään tavoin. Sananvapaus, kun ei liity sanoman sisältöön, ainoastaan vapauteen sanoa. Vastuu kuuluu lukijalle.

"ihmetytti, että hallituspuoluetta edustavat Andersson ja Koivulaakso voitiin julkisessa keskustelussa leimata äärivasemmistolaisiksi"

Ainakin Dan Koivulaakson voi mieltää äärivasemmistolaiseksi.

"Aivan kuin olisi ääritoimintaa kirjoittaa kirja, jossa käydään läpi äärioikeiston toimintaa."

Aivan kuin tämä ei olisi selvä olkiukko. Kukaan (vakavastiotettava ihminen) ei väitä, että kirjan kirjoittaminen tekee Koivulaaksosta äärivasemmistolaisen. Koivulaakson ääriliikehdintä liittyy Antifa-toimintaan, eli omankädenoikeudelliseen, väkivaltaiseen toimintaan uusnatseja vastaan. Tämä Antifa-aktiivisuus tapahtuu lähinnä ulkomailla, koska Suomessa ei ole tappelunhaluiselle äärivasemmistolaiselle mahdollisuutta rähinöidä uusnatsien vähäisen lukumäärän takia.

"Paavo Arhinmäki vaatii perussuomalaisilta irtisanoutumista puukotusiskusta."

Eli vasemmistoliiton jäsentä ei saa syyttää äärivasemmistolaisuudesta vain koska henkilö on Vasemmistoliiton jäsen, ja koska VL on tällä hetkellä hallituksessa? Hallituksen vastainen agitaatio?

Kestääkö Arhinmäen logiikka, jos ja kun perussuomalaiset joskus joutuvat poliittisen uskottavuuden takia ottamaan joko vetovastuun tai apupuolueen roolin hallituksessa? Loppuuko "perussuomalaisten on irtisanouduttava" -huutelu? Kelpaako "on jäsen puolueessa, joka on hallituksessa" immuniteetiksi kaikille perussuomalaisen puolueen jäsen kirjan omistaville tämän jälkeen?



Ella Tiainen (vl.): "poliittiset väkivallanteot tulee tuomita heti"

Olen täysin samaa mieltä. Kannankin huolta siitä, että moraalisessa että juridisessa tuomitsemisessa äärivasemmiston toimet on jätetty täysin huomiotta. Syyllisiä harvoin löydetään, heitä harvoi kaivataan, ja kukaan ei ole vaatimassa, että "tätä ei saa tulkita yksittäistapaukseksi". Yksittäiset uutistapaukset ovat tuotu julkisuuteen. Niitä ei ole salattu (kuten raiskaajien etnisyyksiä on tapana salata). Siitä huolimatta asiasta ei synny mitään reaktiota, eikä kukaan kauhistele sitä, että kyseessä on poliittinen terrori. Kyllä. Se on poliittista terroria. Jos lukee heidän taistelukertomuksiaan ja manifestejaan, se on heidän tarkoituksensa.

Useimmat eivät varmaan tiedostakaan ympärillä tapahtuneita äärivasemmistolaisia väkivallantekoja, jotta osaisivat vaatia, että tabu pitäisi rikkoa. Se kertoo siitä, että tabu on ihan todellinen. Kaikki tapahtuu täysin avoimesti, mutta mediakaan ei tahdo ottaa täkyä. Tämä saattaa toki olla jopa vastuullista toimintaa siksi, että äärivasemmiston olemassaolon täydellinen ignorointi saa terroriteot olemaan vain yksittäisiä ja satunnaisia, kohdetantamattomia, tarkoituksettomia ja tyhmiä, eikä terroriteoista uutisoiminen lisää sen enempää terrorismiin ryhtyvien kuin sitä vastaan omankädenoikeudellisesti taistelevien lukumäärää, kun uutisen lukijat eivät identifioi terroritekojen tekijöitä eikä motiiveita.

Miksiköhän sama ei pätisi myös uusnatseihin? Miksi heidän tekonsa täytyy identifioida ryhmittymään ja ideologiaan välittömästi, jopa ennen kuin asiasta on varmuutta.

Eli kannattaako ideologioista poliittisen väkivallan takana tehdä suurta numeroa? Tämä on avoin kysymys, enkä tiedä oikeaa vastausta. Oli vastaus kyllä tai ei, tulisi suhtautuminen silti olla yhtenevä sekä äärivasemmistolaisten että "äärioikeistolaisen" väkivallan edessä. Jos taas emme kiinnitä huomiota ideologiaan väkivallan takana, uutisointimme väkivallasta itsestään on automaattisesti melko puolueetonta.

"suomalaisessa poliittisessa ilmapiirissä on tapahtunut sellaista, mikä mahdollistaa äärioikeistolaisen liikkeen voimistumisen"

Ja jälleen kerran olen täysin samaa mieltä. "Äärioikeistolaisuuden" radikalisoituminen johtuu mm. siitä, että koko poliittinen ilmapiiri on sanonut, että rasismia ei tule suvaita keneltäkään demokraattisesti valitulta kansanedustajalta, vaikka heidän äänestäjäkuntansa olisikin koostunut rasisteista. Tämä johtaa siihen, että rasistinen kansalainen joutuu katsomaan, että omankädenoikeus on ainoa tapa vaikuttaa yhteiskuntaan.

”Tavalla, jolla politiikassa puhutaan esimerkiksi siirtolaisista, maahanmuuttajista tai seksuaalisista vähemmistöistä on vaikutusta myös siihen miten ihmiset kohtaavat toisiaan arjessa.”

Olinkin yllä erehtynyt. Ella ei ollutkaan sitä mieltä, että sananvapauden ja demokratian rajoittaminen olisi johtanut ihmisten uskovan, että omankädenoikeudellinen väkivalta on ainoa vaikuttaa. Hän oli sitä mieltä, että väärien mielipiteiden sensuurissa ei olla onnistuttu tarpeeksi hyvin.

OSA2 --->