torstai 14. heinäkuuta 2011

RE: Päivällä varas vaanii kaupassa, illalla Bossin paita päällä terassilla.

ILTALEHTI:
"Suomeen on valunut kesän aikana kotimaisia perusvarkaita rohkeampia ulkomaalaiskonnia. Poliisiin mukaan viime viikkoina voimakkaasti yleistyneiden lompakko- asunto- ja pankkikorttivarkauksien yhteinen nimittäjä on se, että tekijät ovat pääosin ulkomailta.
- Kyse on hit and run -tyyppisestä rikollisuudesta, kertoo ylikomisario Juha Hakola Helsingin poliisista.
Rikolliset etenevät maasta toiseen ennen kuin viranomaiset ehtivät saada heitä kiinni, ja temput ovat ovelampia kuin kotimaisilla varkailla.
- Päivällä varastellaan kaupoissa ja asunnoissa. Illalla laitetaan päälle Bossin varastettu paita ja vietetään iltaa ravintolassa ja napsitaan lompakoita."



Päältä päin ei uskoisi, mutta kuvassa oleva arjalainen herrasmies voisi olla taskuvaras eli rikollinen. Rikollinen voi piilottaa katalat aikeensa tyylikkäällä ja silmää kunnioittavalla pukeutumisella.

Taskuvarkaat tulevat pääasiassa ulkomailta. Hugo Bossin vaatetusta kuvassa esittelevä henkilö on Saksasta, mutta kuva lavastettu. Hän ei tiettävästi ole aito taskuvaras.

Ulkomaisten ammattilaisten lisäksi Suomessa toimii syntyperäisiä taskuvarkaita. Suuri enemmistö heistä ei ole veryttelypukua fiksumpaa vaatetusta päällensä edes sovittanutkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti